Колокирано оборудване

Вече разполагаме със собствено оборудване в дейта център SDC Столник


Дата: 2020-08-29 12:00AM

Здравейте на всички! Искаме да Ви съобщим, че вече оборудването на AMHOST.EU се намира в дейта центъра на Нетера - SDC Столник. Днес колокирахме новата ни гейм машина с Ryzen 7 3800X и DDR4 рам. Тази машина е специално предназначена за гейм хостинг и е добра за хостинг на сървъри на Minecraft, CS:GO, RUST, ARK и други от този тип, заради големият Single Core Performance на процесора ни. Машината е сглобена с помощта на човек от IBM, специализиран в хардуерните насоки. Охлаждането, което се използва в нея е, от Noctua, за да осигурим максимално ниски температури и висока производителност(Общ cfm ~385). Средната температура, която се поддържа на Rack-а, във SDC Столник, е 23 +-3 градуса.

Колебахме се между i9 9900k и 3800X. Проведохме тестове и с двата процесора. Single Core производителността е от изключителна важност, но за някои хостинг услуги се изискват и други специфични неща. 3800X се представи значително по-добре в математическите операции, което е по-важно за Minecraft. Разликата в Single Core, беше незначителните ~4% в полза на i9 9900k. Други причини да направим този избор са:

  • По-добри цени за нашите клиенти, защото Ryzen, са на по-достъпни цени и имат процесори с много ядра, които запазват производителността си на Single Core (3900X;3950X), което посвоему означава, че ще можем да поддържаме повече гейм сървъри, на една машина.
  • Има доста добри очаквания за новите Desktop процесори на Ryzen, които предстоят да излязат в края на тази година.
  • Ryzen поддържат сървърна (ECC) рам.

В идните седмици предстои да пуснем новите, гореспоменати услуги (CS:GO, RUST, ARK), за целта отваряме нови канали, за да е по-лесно менажирането на самите услуги. В каналите очаквайте новини скоро, кога ще бъде официално пусната всяка една нова услуга.

Нямахме търпение да ви съобщим за тази изненада и сега когато е факт, сме удовлетворени от това, че предоставяме тази опция на българския гейм хостинг пазар. Може да разгледате снимки на машината малко по-нагоре.

Благодарим ви за интереса, към нашите услуги и много скоро очаквайте повече информация!